Na lídra skupiny juniorka nevyzrála, Třinec otočil skóre a výhru si pohlídal

Zlínská juniorka dnes sehrála těžký zápas proti lídrovi skupiny z Třince. Ačkoli se dlouho dařilo držet bezbrankový stav a následně šli Berani dokonce do vedení, Třinec ještě ve druhé třetině otočil skóre a výhru si pak zkušeně uhlídal. Jediný zlínský gól vsítil Martin Holba.
11.kolo, čt 28.9.2023, Trinity Bank Aréna Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
1:4
(0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Holba (Pilát, Čechmánek) – 29. Volas (Šilar), 36. Mikula (Kozlík, Volas), 41. Kozlík (Šilar), 59. Sikora (Spěváček). Rozhodčí: Held, Grygera, Otáhal, Komínek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání:1:0, 1:4 .

Uherek – Šišák, Mikel, Zavřel, Lukaštík, Burian, Špaňhel – Klimek, Heš, Vaculík – Martin Holba, Čechmánek, Pilát – Tomek, Nekvapil, Pešák – Urban.

J. Král – Andrle, A. Horváth, Volas, Kurbaka, M. Pospíšil, Buják, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Lysak, Sikora, Mikula – Spěváček, Šutý, Gerych – Urbánek.

V první třetině byli o kus aktivnější Oceláři, klíčovou roli v tom sehrálo množství zlínských vyloučení. Berani se dvakrát museli bránit proti (zkrácené) přesilovce pět na tři, nicméně nutno podotknout, že se bránili velmi dobře. Nejblíže gólu byl z levého kruhu střílející Matěj Kozlík, proti jeho pokusu se výborně přesunul Marek Uherek. Za Zlín zahrozil Pilát, jeho pokus trefil boční oblouk brány, tvrdým hitem se připomněl obránce Šišák.

V obrovské šanci se pak před prázdnou bránou objevil Petr Sikora, jenž si ale střelu nakonec rozmyslel. V závěru potenciální únik zpacifikoval Tomáš Mikel dobrou hrou tělem.

Ve druhé třetině se hra poměrně vyrovnala. Začít ale musíme trestným střílením Petra Sikory. Ten se snažil Uherka rozhýbat, to se nepodařilo a zlínský gólman zasáhl.

Ve 26. minutě jsme se dočkali prvního gólu, vsítil jej dorážkou v přesilovce Martin Holba. Bohužel netrvalo dlouho, a naopak udeřili hosté, opět šlo o branku v přesilové hře. Vsítil ji Patrik Volas, jenž vyslal parádní ránu od modré čáry. Berani se mohli vrátit do vedení po obrovské chybě brankáře Jakuba Krále, ten při rozehrávce namazal Michalu Tomkovi, jenž nedokázal trefit přesně mezi tři tyče.

A tak opět úřadovali Oceláři. Při další početní převaze se na bráně uvolnil Marcel Mikula, dostal přesný pas a zametl do sítě – 1:2.

Berani se snažili tlačit do útoku, nicméně je pravdou, že dnes si příliš mnoho opravdu dobrých šancí nevytvořili.

Hned na startu třetí třetiny přišla krutá rána. Zlínští obránci si nechali proklouznut Matěje Kozlíka, ten elegantním zakončením mezi betony zvýšil na 1:3. Od této chvíle se zápas v podstatě jen dohrával. Ne, že by se domácí přestali snažit, jenomže důsledná obrana Třince jim dělala obrovské problémy. Oceláři navíc nezapomněli útočit a hru tak zcela kontrolovali. Úspěch nepřinesla ani hra bez brankáře, tu naopak potrestal dnes výborný Petr Sikora – 1:4.

Trochu vzruchu zajistil v úplném závěru Kozlík, jenž se po průniku a odstavení od obránce chtěl prát, nakonec mu to ale nebylo umožněno.

Naše juniorka tedy na lídra skupiny Východ nevyzrála, ačkoli dlouho s Třincem zvládla hrát vyrovnanou partii. Výkony zlínských mladíků se tak příliš nezvedají, naopak přichází druhá prohra v řadě a současné šesté místo tak nevylepšíme. Pokusit se o to ale Berani mohou v sobotu, kdy od 16:15 vyzvou Pardubice.